Reiki leren

Reiki is een spirituele en fysieke genezingspraktijk die individuen helpt gezondheidsproblemen te overwinnen en stressbeheersing in hun leven te bewerkstelligen. Reiki wordt sinds het einde van de vorige eeuw gebruikt voor genezing, maar groeit nog steeds in populariteit vandaag. Hieronder vindt u de stappen die u moet nemen als u Reiki wilt leren en een Reikimaster wilt worden.

Er zijn drie niveaus van Reiki die moeten worden voltooid om een Reiki Master te worden. Dit zijn het niveau Eerste Graad, Niveau Tweede Graad en niveau Master/Leraar of Derde Graad. Hieronder wordt elk niveau toegelicht.

Eerste graads Reiki
In de eerste graad van reiki leer je hoe reiki werkt, wat de historische achtergrond van reiki is en welke verschillende soorten reikisystemen er tegenwoordig zijn. Je wordt ook ingewijd in Reiki en ontvangt je eerste Reiki-energie-ervaring via Reiki-afstemming.

Door middel van Reiki-afstemming leer je uit de eerste hand hoe je je kunt afstemmen op Reiki-energie en deze kunt gebruiken voor stressmanagement en fysieke en emotionele genezing. Deze initiatie houdt meestal in dat je op je rug of buik ligt terwijl een meester of beoefenaar zijn of haar handen van je hoofd tot tenen plaatst om de traditionele chakra-locaties te benaderen. De energie stroomt door de handen van de Meester in je lichaam.

Hoewel er veel training wordt gegeven via thuiscursussen en online cursussen, moet je je Reiki-afstemming persoonlijk via een Master ontvangen om Reiki volledig te begrijpen. Als je Reiki zelf hebt ervaren, leer je hoe je anderen Reiki-behandelingen kunt geven.

Tweede Graad Reiki
In de tweede graad van Reiki ga je dieper in op je eerste ervaringen. Je leert ook over heling op afstand. Healing op afstand omvat het kanaliseren van Reiki-energie├źn naar iemand in een andere stad of zelfs een ander land! De energietrilling is bij deze vorm van Reiki anders. Het heeft een hoger aandeel energie uit de Bron en een lager aandeel Chi dan het Eerste Graadniveau. Waar het Eerste Graad-niveau voornamelijk fysieke genezing bevordert, bevordert het Tweede Graad-niveau genezing op mentaal, spiritueel en emotioneel niveau.

Master/Leraar Reiki of Derde Graad
Tijdens de Reiki Master Opleiding leer je hoe je Reiki-symbolen gebruikt voor de inwijdingen. Je leert ook hoe je verschillende methoden van stressmanagement kunt gebruiken. Je zult bekend raken met heilige mantra's en hoe de verschillende energie├źn werken, zodat je anderen kunt onderwijzen. Je kunt ook Reiki-afstemmingen uitvoeren.

© Avatar Digitale Informatie. All Rights Reserved.