Knutselen als oplossing voor verveling

Heb je ooit die bekende woorden "ik verveel me" uit de mond van je kind gehoord? Als dat zo is, dan is knutselen het antwoord. Voorzie de kinderen van knutselmaterialen en verveling behoort tot het verleden. Lees verder voor idee├źn over knutsel ideeën voor kinderen.

Essentiële materialen voor kinderambachten zijn papier, kleurpotloden, een veilige schaar en lijm. Papier voor kinderambachten kan constructiepapier, gewoon typepapier, karton in verschillende kleuren en vele andere opties bevatten. Zelfs junkmail en oude tijdschriften kunnen interessante kunstprojecten opleveren. Kleurpotloden zijn leuk voor jongere kinderen, maar de winkels zijn nu gevuld met andere opties, zoals wasbare droog-uitwisbare markers, aquarelpotloden en gelpennen. Knutselen voor kinderen kunnen geld kosten, maar zelfs met een beperkt budget zijn er veel mogelijkheden.

Andere materialen waarmee kinderen kunnen knutselen zijn onder meer gerecyclede rommel en gevonden voorwerpen. Met gerecyclede rommel verwijs ik naar lege ontbijtgraandozen, tandpastadozen, karton uit verpakkingen, plastic containers en zelfs blikjes. Als je kinderen echter met blikjes laat knutselen, moet je ervoor zorgen dat de open rand van het blik geen scherpe randen heeft. Vijl deze eenvoudig af of knijp ze plat met een tang.

Gevonden voorwerpen zijn bladeren, twijgen, stenen, slangenhuiden en andere natuurlijke voorwerpen die een kind kan vinden. Misschien is er een schapenboerderij in de buurt. Dan zitten er vaak wolresten aan de prikkeldraadomheiningen. Een of al deze items kunnen worden gebruikt in knutselen.

Een van de leukste en meest populaire kinderambachten is het maken van een collage. Kinderen kunnen alles opplakken bij het maken van een collage. Gebruik zwaar papier voor de achtergrond en laat de creativiteit beginnen! Voor een extra uitdaging kan een collage worden opgebouwd rond een thema, zoals eten, dieren of baby's. Oude tijdschriften kunnen worden doorzocht naar precies de juiste afbeeldingen, die kunnen worden uitgesneden en op de achtergrond worden geplakt. Het oudere kind wil misschien details uit tijdschriftfoto's knippen en ze op nieuwe en interessante manieren weer in elkaar zetten. Ze kunnen interessante woorden en koppen wegknippen en deze ook toevoegen.

Handwerk voor jongere kinderen kan collages zijn gemaakt van vastgelijmde pasta, bonen, ijslollystokjes, bladeren en vele andere materialen. Vergeet ook glitters niet. Als het budget maar een paar uitspattingen van kinderhandwerk toestaat, onthoud dan dat kinderen van alle leeftijden, vooral meisjes, echt genieten van het maken van kunstwerken met glitter. Maar of uw kinderen nu jongens of meisjes zijn, jong of ouder, stel voor de volgende keer dat uw kinderen zich vervelen wat knutselen voor!>

© Avatar Digitale Informatie. All Rights Reserved.