Zelfvertrouwen voor beginners

Hoe blijf je kalm, beheerst en behoud je je zelfvertrouwen in een moeilijke omgeving? Hier zijn enkele tips die u kunt beschouwen als startersgids voor persoonlijke groei.

Stel jezelf voor als een dartbord. Alles en iedereen om je heen kan op een bepaald moment Dart Pijlen worden. Deze dartpijlen zullen je zelfvertrouwen vernietigen en je naar beneden halen op manieren die je je niet eens herinnert. Laat ze je niet vernietigen, of het beste van je krijgen. Dus welke dart pinnen moet je vermijden?

Dartpijl 1: Negatieve werkomgeving Pas op voor de "hond eet hond"-theorie waarbij alle anderen vechten om vooruit te komen. Dit is waar niet-waarderende mensen meestal gedijen. Niemand zal uw bijdragen waarderen, zelfs als u lunch en diner mist en laat opblijft. Meestal ga je te veel aan het werk zonder hulp van betrokkenen. Blijf hier buiten, het zal je zelfvertrouwen ruïneren. Overal staat concurrentie op het spel. Wees gezond genoeg om te concurreren, maar dan wel in een gezonde competitie.

Dartpijl 2: Gedrag van andere mensen Bulldozers, vleiers, roddelaars, zeurpieten, sluipschutters, mensen die gewond rondlopen, controleurs, zeurders, klagers, ontploffers, al dit soort mensen zullen een slechte vibe opleveren voor je zelfrespect, evenals voor je zelfverbeteringsplan .

Dartpijl 3: Veranderende omgeving Je kunt geen groene kever zijn op een bruin veld. Veranderingen dagen onze paradigma's uit. Het test onze flexibiliteit, ons aanpassingsvermogen en verandert de manier waarop we denken. Veranderingen zullen het leven een tijdje moeilijk maken, het kan stress veroorzaken, maar het zal ons helpen manieren te vinden om onszelf te verbeteren. Verandering zal er voor altijd zijn, we moeten er vatbaar voor zijn.

Dartpijl 4: Ervaring uit het verleden Het is oké om te huilen en 'ouch!' te zeggen als we pijn ervaren. Maar laat pijn niet veranderen in angst. Het kan je bij de strot grijpen en je rondzwaaien. Behandel elke mislukking en fout als een les.

Dartpijl 5: Negatief wereldbeeld Kijk naar waar je naar kijkt. Wikkel jezelf niet in met alle negativiteiten van de wereld. Bij het opbouwen van eigenwaarde moeten we leren hoe we het beste uit de slechtste situaties kunnen halen.

Dartpijl #6: Bepalingstheorie De manier waarop u bent en uw gedragskenmerken zou een gemengd eindproduct zijn van uw erfelijke eigenschappen (genetica), uw opvoeding (psychisch) en uw omgeving, zoals uw echtgenoot, het bedrijf, de economie of uw vriendenkring. Je hebt je eigen identiteit. Als je vader een mislukkeling is, betekent dat niet dat jij ook een mislukkeling hoeft te zijn. Leer van de ervaring van andere mensen, zodat u nooit dezelfde fouten hoeft te maken.

Soms wil je je misschien afvragen of sommige mensen geboren leiders of positieve denkers zijn. NEE. Positief zijn en positief blijven is een keuze. Zelfrespect opbouwen en lijnen trekken voor zelfverbetering is een keuze, geen regel of een talent. God zou niet uit de hemel naar beneden komen om je te zeggen: "George, je hebt nu misschien de toestemming om zelfrespect op te bouwen en jezelf te verbeteren."

In het leven is het moeilijk om stoer te blijven, vooral als dingen en mensen om je heen je naar beneden halen. Wanneer we op het slagveld komen, moeten we de juiste bagage kiezen om mee te nemen en te gebruiken pantsers, en degene kiezen die kogelvrij zijn. Life's opties geven ons arrays van meer opties. Tijdens de strijd zullen we geraakt en gekneusd worden. En het dragen van een kogelvrij pantser betekent idealiter 'zelf veranderen'. Het soort verandering dat van binnenuit komt. Vrijwillig. Armor of Self Change verandert 3 dingen: onze houding, ons gedrag en onze manier van denken.

Het opbouwen van eigenwaarde zal uiteindelijk leiden tot zelfverbetering als we verantwoordelijk worden voor wie we zijn, wat we hebben en wat we doen. Het is als een vlam die zich geleidelijk van binnen en van buiten moet verspreiden als een penseelvuur. Wanneer we zelfvertrouwen ontwikkelen, nemen we controle over onze missie, waarden en discipline. Zelfrespect zorgt voor zelfverbetering, echte beoordeling en vastberadenheid. Dus hoe begin je met het ophangen van de bouwstenen van je zelfvertrouwen? Wees positief. Wees tevreden en gelukkig. Wees dankbaar. Mis nooit meer een kans om te complimenteren. Een positieve manier van leven zal je helpen om zelfrespect op te bouwen, je startgids voor zelfverbetering.

© Avatar Digitale Informatie. All Rights Reserved.